Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η σωστή Επιλογή Βούρτσας




Εκτός κι αν έχεις πολύ κοντό μαλλί, που δε χρειάζεται χτένισμα και το…
επιμελώς ατημέλητο look «σου κάθεται» στο πιτς φιτίλι (!), το ιδανικό είναι να
χρησιμοποιείς 2 βούρτσες: Μία για να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου (πλακέ,
μαλακή, με φυσική τρίχα και ακίδες) και μία για το ίσιωμα/χτένισμα (στρογγυλή,
ξύλινη, με φυσική τρίχα αγριόχοιρου).


Για το ξεμπέρδεμα της τρίχας: Ο συγκεκριμένος τύπος βούρτσας είναι ιδανικός
και για extensions και ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα ταλαιπωρεί.
Παράλληλα, οι ακίδες της κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.


Για το ίσιωμα/χτένισμα: Στεγνώνω τα μαλλιά με πιστολάκι και χρησιμοποιώ την
ξύλινη βούρτσα με φυσική τρίχα αγριόχοιρου. Αν θέλω να πετύχω πιο ίσια μαλλιά,
επιλέγω πιο φαρδιά βούρτσα με πιο ευρεία δόντια.


Πού βρίσκω τις κατάλληλες βούρτσες: Τις ζητάμε από τα κομμωτήρια ή στα καταστήματα χονδρικής με είδη κομμωτηρίου.






Πιο αναλυτικά, για να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και να ξέρουμε τι μας γίνεται!

Για το καθημερινό βούρτσισμα: Επιλέγω μαλακή βούρτσα με φυσική τρίχα που
δεν τραυματίζει τα μαλλιά.

Για να ανασηκώσουμε ελαφρά τις ρίζες και να δώσουμε όγκο: Επιλέγω  χτένα με λεπτά
 δόντια που χτενίζει τα μήκη και προσθέτει όγκο στα μαλλιά.

Για χτένισμα με πιστολάκι: Χρησιμοποιώ 2-3 στρογγυλές βούρτσες με διαφορετική
διάμετρο για να ισιώσω, να δημιουργήσω κίνηση, να τυλίξω τις μπούκλες κλπ..

Για φράντζες και καθημερινό ρετουσάρισμα: Μια λεπτή χτένα πετυχαίνει ελαφρύ
ρετουσάρισμα στις φράντζες και τις μύτες των μαλλιών.

Για μαλλιά με μπούκλες και σπαστά: Μια χτένα με μεγάλα δόντια ξεμπλέκει τους
κόμπους από τα μαλλιά και μας γλιτώνει από το φριζάρισμα. Επιπλέον δίνει σχήμα στις μπούκλες.

Για ξέμπλεγμα σε στραγγισμένα μαλλιά: Μια χτένα με μεσαία δόντια απομακρύνει τους
 κόμπους των μαλλιών απαλά.

Συμβουλή: Αποφεύγω να χτενίσω βρεγμένα μαλλιά, διότι τότε είναι πιο αδύναμα και πιο
εύθραυστα. Αφαιρώ την πολλή υγρασία με την πετσέτα και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά
ή χρησιμοποιώ πιστολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου